DENMARK

MARY AND FREDERIK CONCERT AND DINNER AT FREDENSBORG PALACE

Crown Princess Mary and Crown Prince Frederik joined Her Majesty Queen Margrethe II of Denmark as she hosted a concert and dinner in Fredensborg Palace on 29 October 2019.Queen Margrethe held the concert and dinner to recognize people who are making efforts for their communities in Greenland, the Faroe Islands and Denmark.

Therefore, representatives from the national community are invited to the concert in the Castle Church and afterwards dinner in the Dome Hall at Fredensborg Castle.

Crown Princess Mary wore elegant in a red blouse with matching skirt, red clutch and silver shoes.

Ver esta publicación en Instagram

Fra Færøernes grønne fjelde og Grønlands isklædte bjerge til Danmarks marker og skove spænder rigsfællesskabet bredt geografisk, og gennem generationer har de tre lande delt historie, hvor venskaber og familier er flettet sammen. Her til aften blev rigsfællesskabet mellem de tre lande hyldet, da Hendes Majestæt Dronningen bød velkommen til en bred vifte af repræsentanter fra rigsfællesskabet til koncert og efterfølgende middag i Kuppelsalen på Fredensborg Slot. Med til den særlige aften var også Kronprinsparret, der sammen med Hendes Majestæt overværede koncerten fra slotskirkens kongeloge. Musikprogrammet bød på en blanding af grønlandsk, færøsk og dansk musikkultur, og undervejs var der fællessang med salmen ”Nu takker alle Gud”, hvor versene blev sunget på skiftevis de tre sprog. I årenes løb har Dronningen og Prins Henrik afholdt koncerter i Slotskirken på Fredensborg Slot, hvor forskellige grupper af samfundet er blevet inviteret. Senest i 2017 hvor det var miljø- og fødevaresektoren, der var i fokus. Tidligere har det været turist- og sundhedssektoren samt iværksættermiljøet.

Una publicación compartida de DET DANSKE KONGEHUS (@detdanskekongehus) elMary Attended Conference on SRHR

This was the second event of the day for Crown Princess Mary as in the morning she attended a conference on Sexual and Reproductive Health and Rights (SRHR) in humanitarian crisis at Christiansborg Castle.

View this post on Instagram

I Landstingssalen på Christiansborg deltog H.K.H. Kronprinsessen i går i en konference om seksuel og reproduktiv sundhed og rettigheder i humanitære kriser (SRSR). Konferencen satte fokus på at styrke indsatsen for at forbedre kvinder og pigers adgang til seksuel og reproduktiv sundhed i humanitære situationer. Hendes Kongelige Højhed åbnede konferencen med en tale og berørte blandt andet et af de temaer, som også vil blive drøftet på Nairobi Summit i november, hvor Kronprinsessen deltager, og som Danmark er vært for sammen med Kenya og FN’s Befolkningsfond. I talen sagde Kronprinsessen blandt andet: ”Menneskerettigheder er noget alle har – fra fødslen. Uanset omstændighederne. Og menneskerettigheder stopper ikke, hvor kriser begynder. Ligesom graviditeter og fødsler ikke stopper, hvor kriser begynder. Vold og seksuelle overgreb stopper heller ikke, hvor kriser begynder. Tværtimod. For når man bliver tvunget til at forlade de rammer, der engang var trygge, men hvor utrygheden har vundet indpas, er man udsat. Og ulighed mellem kønnene forstærkes i humanitære kriser. Jeg har altid nægtet at se på kvinder som ofre, men man må erkende, at de er særligt sårbare i en krisesituation. Og den sårbarhed er ikke udtryk for svaghed – men et udtryk for ulighed og de særlige behov og roller, kvinder ganske enkelt har – både i hverdagen og i kriser – bare fordi de er kvinder.” ? Allan Køhler-Andersen ©

A post shared by DET DANSKE KONGEHUS (@detdanskekongehus) on

Related Content

THANKS FOR READING!

Follow us on: INSTAGRAM, FACEBOOK, TWITTER, PINTEREST and YOUTUBE

Share the Post!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *